Van In

Het kickstarten van een blended learning omgeving

Vraag
Help ons richting een personaliseerbare en beveiligde digitale leer- en oefenbouwstenen die de docent helpen om blended learning haalbaar te maken.

Klant

Services & Tools
Innovatie sprint: Expert interviews, Brainstorm, Storyboard, Rapid prototyping, User test

Een blijvende rol als uitgever

Op maat lijkt steeds meer het grote credo te zijn binnen het onderwijs. Men wil zelf bepalen wat men digitaal aanbiedt en wat in print. Van In als uitgever is van mening dat ze beschikken over inhouden die kwaliteitsvol en gevalideerd zijn. In een versneld proces hebben we gekeken hoe Van In hiermee een blijvende rol kan spelen.

Vijfdaagse pressure cooker

In een vijfdaagse pressure cooker hebben we aan de challenge gewerkt door middel van vastgelegde stappen en doelstellingen. In een intensief proces van vier dagen zijn we tot een eerste prototype gekomen: een platform voor het digitaal aanbieden van lesmateriaal en blended learning. Met deze oplossing geven we docenten grote vrijheid bij het bepalen van de inhouden door het opsplitsen van de content in kleinere blokken. De laatste dag hebben we learnings opgehaald door de propositie te toetsen bij een vijftal docenten.

Meer dan alleen tastbare uitkomsten

De design sprint heeft geholpen bij het ontdekken van waardevolle, klant-valideerde oplossingen. Echter heeft dit traject Van In meer gebracht. Het heeft het project een kickstart gegeven; het heeft de productontwikkeling verkort; en het heeft de kennis van de deelnemers vergroot op gebied van tools die ervoor zorgen dat alle stakeholders vanuit business en technologie betrokken zijn, met behoud van evenwicht in het maken van beslissingen.

Volgende case

Mediahuis Skillswitcher

Interesse in een ideation traject?

Ga in gesprek

Egbal Aslami
Experiment Designer
Koffie?
Wil je meer weten over onze aanpak? Laat je gegevens achter en kom binnenkort langs voor een goede kop koffie!
Oops! Something went wrong while submitting the form.