Blog

Vers van de pers

Als je de hele dag aan het experimenteren bent, dan ontdek je nog wel eens wat. En dat delen we natuurlijk graag met jou.

Innoveren in de zorg

11/1/2022
Hoe kunnen we de zorg in Amsterdam verbeteren? 14 teams bogen zich over deze vraag tijdens Hacking Health Amsterdam 2021. Mirte Vendel begeleidt de winnaars met het verder brengen van hun oplossingen.

Experiment design in het onderwijs: meer meten dan rapportcijfers

16/9/2021
Wat zegt een schoolrapport nou precies over de situatie van een kind ten tijde van zoiets als een pandemie? Dan wil je meer meten dan cijfers. Enter experiment design.

Het verdienmodel verkennen met het Business Impact Model

22/7/2021
Hoe breng je je nieuwe concept succesvol naar de markt? Centraal Beheer vroeg Makerlab om hulp. Een terugblik met Lars Blaauw (Centraal Beheer) en Alex.

De kracht van de aanname in innovatie - van risico naar gevalideerd startpunt

15/7/2021
Voor productontwikkelaars en innovators is het doen van bepaalde aannames risicovol. Toch zijn deze aannames vaak de snelste weg naar succes. Jori legt in zijn blog uit hoe dat kan.

Waarom goede producten niet altijd succesvolle producten worden

14/7/2021
Er komt meer kijken bij het lanceren van een product dan het ontwikkelen van de oplossing zelf. David bespreekt open deur nummer 2 in productontwikkeling.

Vijf kritische vragen die je helpen de potentiële waarde van je nieuwe idee te bepalen

29/4/2021
Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe producten die achteraf niet blijken te werken. Aan de hand van 3 open deuren leggen we bloot waarom. David bespreekt de eerste.

Acht take-aways van een jaar lang innoveren met Centraal Beheer

15/4/2021
Centraal Beheer zette samen met MakerLab een in-house innovatieteam op. Wat hebben ze geleerd het afgelopen jaar?

De balans herstellen: klantwens vs business impact

29/3/2021
Innovatie binnen bedrijven draait primair om de meetbare impact. Neem daarom het business element vanaf de start van een innovatieproject net zo serieus als de wensen van klanten.

Duchenne Data Platform en MakerLab slaan handen ineen

22/2/2021
Experiment designer Jip Warendorf houdt zich pro bono bezig met doorontwikkeling van het platform, bedoeld als informatietrefpunt voor de ziekte van Duchenne.

[Interview] Sander Goudswaard: Makerlab’s oplossingen zijn getest op blijvend resultaat

4/2/2021
Sander Goudswaard is partner van MakerLab, onderdeel van MakerStreet. We spreken hem over innoveren, experimenteren en het vinden van geweldige oplossingen voor uiteenlopende klantvragen.

Is het al tijd voor innovatie?

Contact opnemen