Blog

Vers van de pers

Als je de hele dag aan het experimenteren bent, dan ontdek je nog wel eens wat. En dat delen we natuurlijk graag met jou.

Sander over de opleiding tot experiment designer: “Wij willen de brug naar de praktijk zijn”

7/9/2022
De vacature ‘experiment designer in opleiding’' is voor starters dé brug naar de innovatie praktijk. We spraken Sander over het in leven roepen van deze opleiding.

Dé 5 voorwaarden voor een succesvolle Design Sprint (als je het MakerLab vraagt)

31/8/2022
Geen enkel voortslepend innovatieproces kan tippen aan de kracht en snelheid van een goede Design Sprint. Deze vijf focuspunten gebruikt Makerlab om een gewone sprint uitzonderlijk te maken.

De Lean Startup methode: zo leer je snel wat niet werkt

31/8/2022
Wat als je jouw nieuwe idee kon testen bij je doelgroep en snel bij kon sturen? Bij MakerLab doen we niet anders! En de Lean startup methode brengt dat proces in een stroomversnelling.

Mathijs als experiment designer-in-opleiding: ‘Gooi me voor de leeuwen!’

30/8/2022
Mathijs Terranea is twee jaar geleden als experiment designer-in-opleiding begonnen bij MakerLab. Hoe heeft hij de leerperiode ervaren?

Innoveren in de zorg

11/1/2022
Hoe kunnen we de zorg in Amsterdam verbeteren? 14 teams bogen zich over deze vraag tijdens Hacking Health Amsterdam 2021. Mirte Vendel begeleidt de winnaars met het verder brengen van hun oplossingen.

Experiment design in het onderwijs: meer meten dan rapportcijfers

16/9/2021
Wat zegt een schoolrapport nou precies over de situatie van een kind ten tijde van zoiets als een pandemie? Dan wil je meer meten dan cijfers. Enter experiment design.

Het verdienmodel verkennen met het Business Impact Model

22/7/2021
Hoe breng je je nieuwe concept succesvol naar de markt? Centraal Beheer vroeg Makerlab om hulp. Een terugblik met Lars Blaauw (Centraal Beheer) en Alex.

De kracht van de aanname in innovatie - van risico naar gevalideerd startpunt

15/7/2021
Voor productontwikkelaars en innovators is het doen van bepaalde aannames risicovol. Toch zijn deze aannames vaak de snelste weg naar succes. Jori legt in zijn blog uit hoe dat kan.

Waarom goede producten niet altijd succesvolle producten worden

14/7/2021
Er komt meer kijken bij het lanceren van een product dan het ontwikkelen van de oplossing zelf. David bespreekt open deur nummer 2 in productontwikkeling.

Vijf kritische vragen die je helpen de potentiële waarde van je nieuwe idee te bepalen

29/4/2021
Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe producten die achteraf niet blijken te werken. Aan de hand van 3 open deuren leggen we bloot waarom. David bespreekt de eerste.

Is het al tijd voor innovatie?

Contact opnemen