Concept Accelerator

Van concept naar concreet actieplan

Heb je een duidelijk innovatie idee? Weet je welk probleem je wilt aanpakken? Of heb je een kant-en-klare opdracht voor productontwikkeling? Als je de stappen wilt zetten naar een gevalideerd product, dan is het tijd voor een Concept Accelerator.

We hebben een gestructureerd proces ontwikkeld om je innovatieplan tot leven te brengen. Hierbij helpen een experiment designer en een business designer je van concept naar gevalideerde oplossing.

Wat levert het op?

  • Een gevalideerde propositie inclusief de belangrijkste features.

  • Criteria waar de oplossing aan moet voldoen om waarde toe te voegen voor je organisatie en je klanten.

  • Advies over de afstemming van de propositie met de business doelstellingen van je organisatie.

  • Een overzicht van concrete business uitdagingen en klantuitdagingen.

  • Een experiment roadmap met duidelijke vervolgstappen.

Productontwikkeling - 4 stappen binnen 8 weken

Discover

We gaan op zoek naar haakjes. Daarbij zoeken we niet alleen naar de problemen die we kunnen oplossen, maar ook naar de juiste context. Het doel? Alles zo goed mogelijk begrijpen.

Ideate

We weten nu welke kansen er liggen, maar hoe pak je zo’n kans? En hoe je los een bestaand probleem op? In deze fase definiëren én prioriteren we mogelijke proposities. Dat doen we op basis van een ruwe business case.

Problem solution fit

We zoeken naar bewijs voor het succes van de proposities. Het concept ligt er, maar loont het ook om erin te investeren? Deze vraag beantwoorden we door veel te experimenteren. Rapid prototyping en kritische aannames spelen in deze fase een belangrijke rol.

Roadmap

We leveren een prototype en een roadmap met de vervolgstappen. Hierin staat een verder uitgewerkte business case centraal. En je krijgt van ons tastbare output over de propositie. Handig om collega’s, stakeholders en klanten mee te krijgen.

Is het al tijd voor innovatie?

Sander Goudswaard

Partner MakerLab

+31 6 41 36 81 66

sander@makerlab.nl

Contact opnemen

Naam

E-mailadres

Bericht

Bedankt voor je bericht!

We zullen proberen zo snel mogelijk te reageren.

Er ging iets mis met het versturen van het formulier.