Zet de klant centraal, horen we vaak. Het is dan ook een van de twee belangrijkste voorwaarden voor succes. Maar die andere wordt vaak vergeten. Want in de praktijk blijkt dat de meeste concepten sneuvelen omdat de business kant te weinig aandacht krijgt.
Een werkend concept is leuk, maar wat levert het op? Geld? Nieuwe klanten? Medewerkers die efficiënter werken? Wat het ook is, het bepaalt voor een deel je succes. Want als je een digitale hulp ontwikkelt, dan is je uiteindelijke doel om minder telefoontjes naar de klantenservice te krijgen.
Onze business designers bekijken iedere fase van conceptontwikkeling óók door de business bril. Hoe kunnen we inspiratie halen uit andere verdienmodellen? Wat moeten we leren om een product stabiel, solide en schaalbaar te krijgen? En waar liggen je groeikansen? Een mooi voorbeeld is een vriendschapsplatform voor 55-plussers waar we aan werkten. Dat rendeerde beter bij integratie met een partnerorganisatie, dan bij implementatie in de organisatie van onze klant.
En nu? Juist, testen, testen en nog eens testen. Aan de hand van een reeks experimenten onderzoeken we of nieuwe concepten het resultaat opleveren dat je ervan verwacht. Zo bouwen we aan producten, diensten en processen waar de klant blij van wordt, maar die ook logisch zijn vanuit zakelijk oogpunt.