MakerLab & Startup Village AI Innovatie versnellers

Stapsgewijs van uitdaging naar inzicht, van inzicht naar actie.

Leren: Ontdek hoe je AI effectief inzet voor jouw organisatie met Design Thinking technieken. Inspireren: Ontdek op een innovatieve locatie de nieuwste technologische doorbraken. Doen: Pas AI direct toe in je dagelijkse werkzaamheden.

Voor Innovators

Deze incompany workshop is speciaal ontworpen voor professionals actief in het innovatielandschap. De ideale deelnemer heeft basiskennis van AI-technologieën en zoekt naar verdieping en toepasbaarheid.

Het is bijzonder geschikt voor diegenen die AI dagelijks willen toepassen om hun werkzaamheden te versnellen en hun impact willen vergroten. Je wordt geïnspireerd, leert praktische inzichten over het effectief inzetten van AI en past dit direct toe binnen je werkzaamheden en jouw organisatie.

Jij als deelnemer: bent actief in het innovatielandschap, hebt basiskennis van AI en je bent op zoek naar verdieping.

Je leert het volgende

Inzicht in de Toepassing van AI in het Innovatieproces
Een grondig inzicht in de toepassing van AI-tools om innovatieprocessen te stimuleren en te versnellen.

Vaardigheden in AI-Tool Ontwikkeling
Praktische ervaring met het ontwikkelen van een AI-tool, afgestemd op specifieke behoeften binnen jouw werkgebied.

Direct Toepasbare Inzichten
Concrete kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werk, waardoor je een voorsprong krijgt op het gebied van AI-gedreven innovatie.

Samenwerking en Teamwerk
Werken in teamverband aan AI-gerelateerde projecten, met een nadruk op collaboratieve probleemoplossing en innovatie.

Netwerken en Kennisuitwisseling
Een verrijkt netwerk van professionals en AI-experts, plus inzichten in hoe anderen AI inzetten in hun werk.

Het programma

Inspiratie sessie

Halve dag bij Startup Village Amsterdam

Op de eerste dag richten we ons volledig op inspiratie. We beginnen met het ontdekken van de kansen en ontwikkelingen binnen AI, diverse AI-toepassingen en kijken waar jullie staan op de Roadmap AI-vaardigheden.

Vervolgens is er een verkenningstocht door het Amsterdam Science Park, waar we geïnspireerd raken door startups die de weg banen in de wereld van AI.

Met behulp van ons AI canvas sluiten we de dag af door een gedetailleerd plan op te stellen, waarmee AI naadloos in jullie dagelijkse routine geïntegreerd kan worden om zo meer impact te maken. Dit uitgewerkte plan zullen we in de volgende sessie in praktijk brengen.

Praktijk sessie

Halve dag bij jullie op kantoor

In het tweede deel van onze workshop nemen jullie als deelnemer een meer praktische benadering aan. Hier worden ze uitgedaagd om hun eigen casus verder uit te werken en een eigen AI-assistent te bouwen, gericht op het verkrijgen van inzichten die het innovatieproces binnen hun organisatie zullen versnellen.

Als hoogtepunt combineren we de AI-assistenten en laten we ze als team samenwerken, ondersteund door de experts van MakerLab. Dit interactieve en hands-on gedeelte biedt de kans om theoretische kennis om te zetten in concrete resultaten en stimuleert samenwerking en innovatie. De deelnemers leren zo systeemdenken en hebben de tools om een krachtig ecosysteem voor innovatie op te zetten.

Facilitators

Tristan, een dynamische en deskundige entrepreneur, brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van technologische ontwikkeling. Zijn pragmatische en analytische benadering stelt hem in staat om complexe ideeën op een eenvoudige manier over te brengen. Tijdens de workshop zal hij deze expertise benutten om de toepassing van AI in jouw dagelijkse werkzaamheden te demonstreren.

Aan de andere kant staat Evelien, als Lead Innovation Design, bekend als een drijvende kracht achter talloze innovatieve projecten. Haar uitgebreide kennis en ervaring in design thinking en innovatieprocesverbetering maken haar een onmisbare schakel in het team. Samen vormen Tristan en Evelien een perfecte balans tussen AI-expertise en Design Thinking. Hun samenwerking zorgt ervoor dat deelnemers niet alleen de technische aspecten van AI begrijpen, maar ook leren hoe ze deze kunnen integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.

Experts

Onze experts zijn hooggewaardeerde AI masterstudenten en PhD’s die zich dagelijks bezighouden met AI & Innovatie, allen gelinkt aan de Universiteit van Amsterdam en/of Startup Village. Hiermee halen we de laatste kennis in huis.

De experts worden case-specifiek uitgekozen en worden zo goed mogelijk gematched met jouw bedrijfsvraag.

Goed om te weten
Om een nauwe aansluiting met jouw bedrijf te waarborgen hebben we onze experts opgedeeld in 5 domeinen: Gezondheid, Mobiliteit, Energie, Financieel en Duurzaamheid.

Voor de aanvang van de workshop wordt jouw bedrijf ingedeeld in één van deze categorieën. Mocht deze onjuist zijn dan kan deze altijd worden aangepast.

Praktische informatie

De MakerLab en Startup Village Innovatie versnellers is een in-company training met een minimum van 10 deelnemers.

De workshop wordt aangepast aan de behoeftes van jouw organisatie, wij hebben diverse experts op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid, energietransitie, financiën en gezondheidszorg.

Het eerste deel van de workshop vindt plaats bij Startup Village op het Amsterdam Science Park en voor de praktijksessie komen wij naar jullie toe.

Er zijn een pauzes tijdens de sessies, waarin er koffie en thee wordt geserveerd. Tijdens de Drinks & bites worden er diverse hapjes geserveerd.

Heb je een allergie? Laat het ons van tevoren weten zodat we daar rekening mee kunnen houden

Vereiste: In de training wordt gebruik gemaakt van ChatGPT 4. Het wordt verwacht van de deelnemers dat ze daar toegang tot hebben.

Interesse? Laat je horen via onderstaand formulier of stuur een mail naar Tristan

Tristan van Doorn

Innovation Strategist

+31 6 22 40 68 35

tristan@makerlab.nl

Aanmeldformulier

Vul hieronder je gegevens in als jij of je bedrijf geïnteresseerd is in de Makerlab & Startup AI Innovatieversneller. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer*

Bedrijf*

Bedankt voor je bericht!

We zullen proberen zo snel mogelijk te reageren.

Er ging iets mis met het versturen van het formulier.